Voor elk plat dak project zijn lichtkoepels één van de bouwcomponenten die je zeker zou willen overwegen om te installeren. Lichtkoepels zorgen immers voor fijn natuurlijk licht om je binnenruimte aangenaam te verschijnen. Dit resulteert, vooral overdag, in lagere energiekosten en een vermindering van het gebruik van kunstmatige verlichting.

We vertellen jou hier enkele belangrijke voordelen van het gebruik van lichtkoepels op je platte dak. Want deze essentiële bouwonderdelen bieden een groot aantal esthetische en operationele voordelen.

Het zorgt voor meer natuurlijk licht

Lichtkoepels laten overvloedig natuurlijk licht binnen in de binnenruimtes van jouw bouwproject. Het vermindert zo de vraag naar kunstlicht en creëert bovendien een gezelliger en gastvrijer sfeer. Als natuurlijk licht, veiligheid en schoonheid de doelstellingen van jouw verbouwing of nieuwbouw zijn, dan is het ten zeerste aan te raden om lichtkoepels plat dak te integreren.

Lichtkoepels helpen zonder twijfel prachtig om delen van een huis op te fleuren die normaal gesproken geen of weinig licht krijgen. Dit kunnen ruimtes zoals badkamers of gangen zijn.

Het zorgt voor een milieuvriendelijker energieverbruik

Lichtkoepels kunnen het gebruik van elektrische verlichting aanzienlijk verminderen. Het binnenlaten van meer natuurlijk zonlicht betekent automatisch minder energieverbruik en lagere energiekosten voor je woning.

Het grote voordeel van lichtkoepels is dat de zon vrijelijk de kamer binnen kan stromen. Dit verlicht de kamer op een natuurlijke wijze en bespaart jou geld op kunstverlichting. Dit kan ook een kleine redder in nood zijn in de koudere maanden, omdat de kamer nu over het algemeen wat warmer zal zijn.

Dit is iets dat verder bevorderd wordt door de fijne isolerende eigenschappen van lichtkoepels met een hoge isolatiewaarde.

Het verbetert het individuele welzijn

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de blootstelling aan natuurlijk licht een positieve invloed heeft op het mentale en fysieke welzijn van de bewoners van een gebouw. De plaatsing van lichtkoepels kan de binnenruimtes eronder gunstig verbeteren door een beter humeur te bevorderen en het slaappatroon van bewoners te bevorderen.

Uit onderzoek blijkt bovendien dat natuurlijk licht je prestaties en/of productiviteit kan verbeteren. Dit is een groot voordeel van lichtkoepels als jij bijvoorbeeld thuis werkt. Het is daarnaast uiteraard een veel betere optie dan het gebruik van een standaard armatuur met kunstlicht.

Het verbetert de esthetische uitstraling van een woning

Lichtkoepels vergroten de elegantie en het unieke karakter van jouw platte dak ontwerp. Het transformeert op een bijzondere wijze de vaak saaie en weinig inspirerende dakoppervlakken van jouw bouwproject in visueel aantrekkelijke ruimtes. Daardoor wordt de aantrekkelijkheid van het gebouw zowel binnen als buiten vergroot.

Lichtkoepels staan dan ook prachtig in een kamer en lijken soms bijna als een levend schilderij. Dat is vooral omdat je de lucht erboven met haar voorbijdrijvende wolken en sterren als een prachtig bewegend beeld kunt zien.

Ze kunnen ook dusdanig geplaatst worden om een meer dramatische verlichting in een kamer te creëren. Net als dat je een kamer met spiegels of schilderijen kunt aankleden, leveren lichtkoepels veelal hetzelfde effect.

Het zorgt voor een goede ventilatie en luchtstroom

Sommige lichtkoepels bieden jou een ventilatiemogelijkheid aan, waardoor frisse lucht op een natuurlijke wijze door de binnenomgeving kan circuleren. Dit is bijzonder waardevol voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in je woning en het behoud van een plezierige woonomgeving.

Als jij voor een lichtkoepel kiest dat open kan, dan vergroot dit de luchtstroom in de kamer. Dit voegt een extra route toe waarbij er lucht langs de ramen in de kamer kan stromen. Door deze lichtkoepel te openen komt er vanuit alle hoeken frisse lucht in de kamer, waardoor er een oververhitting wordt voorkomen en jouw woonruimte behaaglijk wordt opgefrist.

Zo’n extra luchtstroom is bovendien perfect voor ruimtes zoals de badkamer of de keuken waar je mogelijk vervelende luchtjes hebt waar je graag vanaf wilt!

Lichtkoepels zijn gewoon unieke designelementen!

Lichtkoepels zijn een fantastische manier om op een bijzonder stijlvolle manier licht en waarde aan je woning toe te voegen. Het zijn unieke designelementen die de ruimte in de kamer visueel vergroten en verbazingwekkend veel natuurlijk licht produceren. Wij zijn er daarom persoonlijk volop van overtuigd dat je nooit spijt zal krijgen van het plaatsen van hoge kwaliteit lichtkoepels!